Ugrás a tartalomra

Öt ország borait bírálták el Temerinben

2019.01.13
09:17
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
85 borbíra 681 bormintát értékelt szombaton a temerini Ifjúsági Otthonban.

A Kárpát-medence különböző tájairól – Magyarországról, Romániából, Horvátországból, Moldvából és egész Szerbia területéről érkeztek borok a 22. Nemzetközi Vince-napi Borversenyre. A Tolna megyéből érkezett Beke Zoltán tíz mintával nevezett be a temerini borversenyre és borbíraként is szerepet vállalt a nemzetközi megmérettetésen. Beke Zoltán, borász, borbíra, Nagymányok, Magyarország: „Résztvevőként már tizenötödik éve járok Temerinbe. Nagyon szívesen jövök, mert sok barátot találtam ezen a borversenyen. Idén nagyon jó évet zártunk. A mi klímánk már mediterrán jellegű, az időjárás is kedvezett, de a területi adottságaink is nagyon jók.”

A Tolna megyei borász tehát elégedett az idei szőlőterméssel, a temerini Kabács János viszont azt mondta, Szerbiában más a helyzet. Egyébként 2-3 ezer liter bort készít évente. Idén négy mintával nevezett. „Idén keveset csináltam, mert nem találtam olyan minőségű szőlőt. Sok helyen nem ütötte meg a mércét, úgyhogy csak a saját vörös szőlőmből készítettem bort.”

A szervezők azonban teljesen elégedettek, ugyanis összesen csaknem 700 minta érkezett a Kárpát-medence különböző vidékeiről. Snejder Sándor, szervező, XXII. Vince-napi Borverseny, Temerin: „Itt mindenki egyenrangúan versenyezhet. Az is fontos, hogy nemcsak a borról van szó. A Vince-napi borverseny egy hagyomány, és a Kertbarátkör hagyományápolással is foglalkozik. A bírákkal az este éppen arról beszélgettük, hogy a fesztivál mára már magyar összefogás is.”

A temerini Vince-napi borverseny eredményhirdetésével egybekötött borkóstolóra minden borkedvelőt szeretettel várnak. Jövő szombaton a Sportcsarnokban már reggel kilenc órától finomabbnál finomabb borokból válogathatnak az érdeklődők, jelképes összegért, 25 dinárért kétfélét is megkóstolhatnak a jóféle nedűkből.

Temerini Kertbarátkör
Nemzetközi Vince-napi Borverseny
Temerin

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.