Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa a jövőben is támogatja a mezőgazdasági termelőket

2019.01.18
13:59
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Aláírták a szerződéseket azok a Magyarkanizsa községbeli termelők, akik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Költségvetési Pénzalapnál nyertek támogatást, összesen 3,2 millió dinárt.

Összesen 77 mezőgazdasági termelő nyert támogatást a magyarkanizsai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Költségvetési Pénzalap pályázatain. Kovács Zoltán kispiaci tejtermelő több vonalon is sikeresen pályázott: „Jómagam három irányvonalon pályáztam, első a kamattérítés irányzat, a második az elhullott jószág utáni térítés, és a harmadik, a földutak javítását, rendezését megcélozó irány volt.”

A második körös pályázatokon összesen 3,2 millió dinár került kiosztásra 7 pályázati vonalon. Szabó József adorjáni sertéstenyésztő a vérvonalat frissítette a kiírásoknak köszönhetően „Az első körben nem pályáztunk, nem akartunk, mivel nekünk vannak törzskönyves állományaink, és akkor megtudtuk, hogy nem lett ki a keret, van még a keretből, és így a második körben pályáztunk. Egy új vérvonalat vettünk, mivel nekünk eddig is volt törzskönyves állományunk, de itt is újítani kell mindig a vérvonalat.”

Az első körben jóváhagyott pénzeszközökkel összesen Magyarkanizsa község önkormányzata mintegy 7 millió 119 ezer dinárral támogatta a termelőket szeptember óta. Huzsvár Ervin, mezőgazdasággal megbízott tanácstag szerint nagy volt az érdeklődés a kiírt pályázati vonalakra: „Azok a vonalak, amelyekre legalább 80 százalékos érdeklődés volt, a jövő évben is megmaradnak. Ilyen például a kamat költségeinek a támogatása a mezőgazdasági hitelek esetén, ilyen a befektetések a minőségi tenyészállatok beszerzésére, vagy befektetések locsolóberendezések beszerzésére, de úgyszintén szeretnénk támogatni továbbra is a biotermesztésre szánt kiadásokat, illetve támogatni fogjuk az elhullott állati tetemek elszállításának a költségeit is.”

Huzsvár Ervin emellett kiemelte, hogy a kisebb érdeklődésű vonalakat a jövőben összevonják, így azok is elérhetőek maradnak a termelők számára.

Magyarkanizsa
mezőgazdasági termelők
támogatás
szerződés

Most

17:17, Frissítve: 18:26

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.