Ugrás a tartalomra

Megszülettek az első ítéletek a November 29. húsfeldolgozó ügyében

2019.01.18
15:42
2020.02.10
19:45
Forrás
Pannon RTV
Húsz év várakozás után megszülettek az első végrehajtó ítéletek az egykori szabadkai gyáróriás munkásainak ügyében, kilenc személynek pedig már át is utalták az 500 eurónak megfelelő dinárösszeget.

Mindezt azért utalták át számukra, mert a legelső munkavállalói követeléseket a vállalat első csődeljárása idején, 1999-ben jelentették be, döntés azonban megfelelő időn belül nem született még most sem. Az összeget a gazdasági bíróság fizeti ki. Mintegy ezren érintettek az ügyben. Várhatóan néhány hónapon belül valamennyien megkapják a kártérítést. A nem anyagi károk megtérítése esetében azonban akár háromezer eurót ítélhettek volna számukra, ezért terveik szerint fellebbeznek. Anyagi kártérítést is követelnek az egykori dolgozók. Andrija Kolar, az üzem egykori munkása a Pannon RTV-nek elmondta: „Abban a pillanatban fejenként a kétéves fizetésért 10 ezer márkával tartozott a vállalat átlagosan mindenkinek. Jelenleg az elismert összeg kamat nélkül fejenként átlagosan ezer euró, úgyhogy a munkások az infláció miatt ez a húsz év alatt teljesen jogtalanul a fizetéseik nélkül maradtak.”

November 29.
húsfeldolgozó
ítélet
Szabadka

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.