Ugrás a tartalomra

Kevesen veszik fel az influenza elleni védőoltást Magyarkanizsán

2019.01.21
13:47
2019.01.22
15:44
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa községben nem túl elterjedt az influenza elleni védőoltás felvétele a gyermekek körében, és a felnőttek körében sem.

Az éves szinten beadott oltások 95 %-át idősek, az egészségügyi dolgozók és a krónikus betegségben szenvedők képezik.

A hideg téli időnek köszönhetően az orvosok szerint Magyarkanizsa községben még nincs influenza járvány. A gyermekorvosi rendelőben is csak páran várakoztak, köztük Varga Nagy Kornélia és kisfia. Kornélia hat gyermeket nevel, és elmondása szerint ők nem szokták felvenni az influenza elleni védőoltást.

Varga Nagy Kornélia, Magyarkanizsa: „Azt hiszem, hogy nem vagyunk védőoltás pártiak, inkább a szervezetünk ellenállóképességére támaszkodunk.”

A gyermekek körében leginkább az iskolában és az óvodában terjed leggyorsabban az influenza, így célszerű betegség esetén otthon tartani a gyerekeket. Máté Györgyéknél négy gyermek van, és ők sem szokták felvenni a megelőző védőoltást.

Máté György, Magyarkanizsa: „Az orvosolással nem igazán foglalkozunk, de például otthon, házilag orvosoljuk, amit csak lehet, sok vitamint, gyümölcsöt ugye, sok gyümölccsel leginkább.”

Az influenza elleni védőoltás felvétele Magyarkanizsa községben nem igazán elterjedt, a polgárok inkább házi praktikákkal győzik le a betegséget.

Dr. Győri Ilona gyermekorvos szerint a védőoltást, leginkább azoknak ajánlják akiknek krónikus megbetegedése van, illetve elmúlt az illető 65 éves.

Dr. Győri Ilona, gyermekorvos, Magyarkanizsa: „Ide tartoznak a vele született szívmegbetegedések, a tüdőbetegségek, az asztmás gyerekek, az idült vesebeteg gyerekek, szóval azoknak, akiknek, ha elkapják az influenzát, akkor az alapbetegségen sokat ront, ugyanez a hozzáállásunk a felnőtteknél is.”

A védőoltást egyébként már 6 hónapos kortól fel lehet venni, és bárki megvásárolhatja a gyógyszertárban, amit aztán ingyenesen beadathat kezelőorvosával.

Magyarkanizsa
influenza
védőoltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.