Ugrás a tartalomra

Mátyás király mesék a Danilo Kiš Színházi Műhelyben

2019.01.22
07:03
2019.01.22
15:46
Forrás
Pannon RTV
A Danilo Kiš Színházi Műhely első idei bemutatóját tartotta hétfőn a Raktárban Szabadkán. Mese Mátyás királyról és cudarról címmel Mátyás király meséket dolgoztak fel hat színitanodással.

A tanodások leporolták a meséket, és mai szemszögből közelítették meg azokat. A próbafolyamat alatt a Mátyás király történetek tárházát olvasták végig, nehéz volt választani.

Kálló Béla, osztályvezető tanár, Danilo Kiš színházi műhely: „Nemcsak tematikusan, de kedvencek sorrendjében is kialakult a sorrend, és ilyen módon kialakult, ha nem is valaminek mentén, de a kedvencek mentén a legjobbak.”

Az előadás eltért a hagyományos, klasszikus játéktól, Mátyás király mellett a főminiszter, a cudar, a bártáncosok és sok másik szerep is teret kapott.

Csernai Panna, tanuló, Danilo Kiš színházi műhely: „Egy olyan előadás, ami a hagyományos játékmódtól kicsit eltérő, mivel belevittünk egy csomó alternatív elemet, egy csomó szimbólumot ami jelképezi ezt a műfajt.”

Az előadást a tanodások Pámer Csilla és Kálló Béla osztályvezető tanárok vezetésével készítették el.

Danilo Kiš Színházi Műhely
Mátyás király
Szabadka
raktár

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.