Ugrás a tartalomra

Lemondott az európai ügyekért felelős amerikai helyettes külügyi államtitkár

2019.01.23
00:10
2024.03.19
08:44
Forrás
MTI
Bejelentette lemondását kedden Wess Mitchell, az európai ügyekért felelős amerikai helyettes külügyi államtitkár, aki a többi között a Magyarországgal kapcsolatos amerikai külpolitikát is felügyelte.

Az az érzésem, hogy elvégeztem azt, amit meg kellett tennem: kidolgoztam a külügyminisztérium európai stratégiáját - fogalmazott a 41 éves Mitchell, aki 2017-ben egy kutatóintézet éléről került a külügyminisztériumba. A diplomata hangsúlyozta, hogy a világ legjobb diplomatáival dolgozott együtt és ez figyelemre méltó tapasztalat volt, de most már több időt szeretne tölteni a családjával. 

Robert Palladino külügyi szóvivő Twitteren közölte, hogy Wess Mitchell lemondása február 15-én lép érvénybe. Mike Pompeo, az amerikai diplomácia vezetője - szintén Twitter-bejegyzésben - dicsérte a távozó államtitkár csodálatos munkáját. 

A távozásról hírt adó The Washington Post című lap idézte Mitchell interjúját, amelyben a diplomata azt mondta: távozása nem a kormányzat politikája vagy a külpolitikai irányvonal elleni tiltakozás. Egyben dicsérte Mike Pompeo vezetési képességeit és külpolitikai vízióját. Teljes mértékben támogatom őt, munkáját, az itteni vezetői csapatot - fogalmazott. 

A The Washington Post megjegyezte: Mitchell megfordította az előző elnök, Barack Obama kormányzatának kelet-közép-európai politikáját. Megemlítette: Mitchellnek oroszlánrésze volt abban, hogy a magyar külügyminiszter tavaly Washingtonban tárgyalt Mike Pompeo külügyminiszterrel és John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadóval.

Wess Mitchell

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.