Ugrás a tartalomra

Mi teszi a virtuózt? - Balázs-Piri Soma a VM4K-ban

2019.01.24
19:49
2019.01.25
16:01
Forrás
Pannon RTV
Balázs-Piri Soma, a magyar közmédia Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatójának korcsoportgyőztese volt a VM4K vendége csütörtök este.

A fiatal zongoristát elkísérte tanárnője, Sóti Szobonya Emőke. Tehetség és munka - az érdeklődők a beszélgetős esten választ kaptak a Mi teszi a virtuózt? kérdésre is.

Placido Domingóval együtt lép majd fel Balázs-Piri Soma augusztusban az új szegedi ifjúsági centrumban.

Balázs-Piri Soma, zongorista:
„- Szegeden épül egy sportcsarnok, és annak a megnyitóján játszunk együtt, amit nagyon várok.
- Milyen lesz a nagy mesterrel együtt játszani?
- Biztos, hogy fantasztikus, már nagyon várom.”

Nagyon sok fiatal tehetséggel dolgozott már Sóti Szobonya Emőke. Balázs-Piri Soma zongoratanára hangsúlyozta, tanítványával naponta 5 órát gyakorolt hónapokon keresztül a Virtuózokra.

Sóti Szobonya Emőke, zongoratanár: „Ő az a gyerek, akivel még soha problémám nem volt, rettenetesen jól nevelt, szófogadó, becsületes és őszinte. Előzékeny, kedves, tehát, amit csak egy emberről és egy gyerekről mondani lehet, minden adatva van Sománál.”

Balázs-Piri Soma most Nyíregyházára készül az országos zongoraversenyre, októberben pedig Londonba utazik. A jövőben is mindenképp a zongorázással kíván foglalkozni.

VM4K
Szabadka
Balázs Piri Soma
Sóti Szobonya Emőke

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.