Ugrás a tartalomra

Készletezésbe kezdett a brit hadsereg a kemény Brexit esetére

2019.01.26
17:18
2019.01.30
17:58
Forrás
MTI
A Sky News brit hírtelevízió szombati értesülése szerint élelmiszer, üzemanyag, alkatrészek és hadianyag előzetes készletezésébe kezdett a brit hadsereg.

Arra az esetre készülnek, ha a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnése esetén fennakadások keletkeznének az importban. A név nélkül nyilatkozó forrásokat idéző beszámoló szerint a Falkland-szigeteken, Cipruson és Gibraltáron, illetve Nagy-Britanniában működő támaszpontokon gyűjtik a hivatalosan "előbeszerzésnek" nevezett program keretében vásárolt készleteket. Az értesülés szerint a hadvezetés eddig 23 millió fontot fordított e beszerzésekre. A brit védelmi minisztérium szóvivője a Sky News érdeklődésére csak annyit közölt, hogy a tárca gyakorlatszerűen folytat készenléti tervezést. A brit kormány már néhány héttel ezelőtt bejelentette, hogy kompkapacitásokat bérelt arra az esetre, ha nem lépne érvénybe a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás, és emiatt fennakadások keletkeznének az általános nagy-britanniai áruellátásban.

Brexit
Nagy-Britannia
hadsereg

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.