Ugrás a tartalomra

Elhunyt Draško Ređep

2019.01.29
17:10
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Életének 84-ik évében elhunyt Újvidéken Draško Ređep író, filmes, kritikus, az egyik legnagyobb szerb gondolkodó. Halálhírét kiadója hozta nyilvánosságra.

Ređep hosszú éves munkájával a szerb és a jugoszláv irodalmi színpadon jelentős nyomot és irányvonalakat hagyott maga után a hazai és a regionális irodalom terén.

Tanított az Újvidéki Egyetemen és számos elismerésben részesült a ruszin, a magyar és szlovák kultúra megerősítéséért. Számos munkáját adták ki az évek során. Draško Ređep kevésbé ismert költők műveinek kutatásával is foglalkozott. 2017-ben életéről dokumentumfilm készült.

Igor Mirović sürgönyben nyilvánított részvétet az elhunyt családjának, barátainak és tisztelőinek. A tartományi kormány elnöke méltatásában arról írt, hogy írói teljesítményével és nyilvános fellépéseivel Ređep beírta magát a huszadik század második felének irodalmába, filmművészetébe és képzőművészetébe.

Drasko Redjep
elhunyt
meghalt

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.