Ugrás a tartalomra

A gazdasági és strukturális reformokról tárgyal az IMF Belgrádban

2019.01.30
11:28
2024.03.19
08:44
Forrás
b92.net, naslovi.net
A gazdasági és strukturális reformokról tárgyal a Szerbiai Nemzeti Bank és a Nemzetközi Valutaalap. Siniša Mali pénzügyminiszter és James Roaf szerbiai küldöttségvezető az idei célokról tanácskozott.

Legfontosabb feladatként a strukturális reformok folytatását jelölték meg. Ebbe beletartozik egyebek mellett az állami és közigazgatási vállalatok munkájának segítése.

A felek egyetértettek abban, hogy az eredmények megfelelőek, az elmúlt fél évben sikerült több törvénymódosítást is elérni, nőtt a GDP 4,4 százalékkal, a köztartozás a GDP 50 százaléka, és csökkent a munkanélküliség is, az előző év harmadában 11,3 százalék volt.

A Nemzetközi Valutaalap szakemberei február 5-éig tartózkodnak Szerbiában.

IMF
Nemzetközi Valutaalap
James Roaf

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.