Ugrás a tartalomra

Támogatják az önkéntes tűzoltókat Topolyán

2019.01.31
12:55
2019.01.31
17:58
Forrás
Pannon RTV
Csaknem félmillió dinár értékben ajándékozott felszerelést a topolyai önkormányzat az önkéntes tűzoltó egyesületeknek.

A szükséges felszerelést az igényeknek megfelelően kapta meg Bácskossuthfalva, Pacsér, Gunaras, Zentagunaras, Krivaja, Pobeda, Pannónia, Bajsa tűzoltó testülete, valamint a Topolyán bejegyzett dr. Hadzsy János Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.

A bácskossuthfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület számos tűzoltóversenyen vesz részt, sőt a laktanya szépítésére is sok energiát fordít, a mostani támogatás sokat jelent nekik - mondta Nagy Simon az egyesület elnöke: „Kézifecskendőt kértünk, meg is kaptuk a két darabot, így a junior versenypályánkon, ami a legrosszabb szer volt, ezt ki tudjuk cserélni.”

Zorica Rankov, a Községi Tűzoltó Szövetség elnöke elmondta, fontos, hogy az önkormányzatok támogassák a hivatásos tűzoltók munkáját kiegészítő önkéntes tűzoltó egyesületek munkáját is: „Nekünk 9 önkéntes tűzoltó egyesületünk van itt a községben, amelyek aktívak és dolgoznak. Ezek a felszerelések pedig azok, amit tavaly igényeltek.”

A tűzoltó egyesületek képviselői összesen 420 ezer dinár értéknek megfelelő felszerelést vettek át. Tomik Nimród, a Községi Tanács tagja elmondta, a topolyai önkormányzat évek óta támogatja az önkéntes tűzoltó egyesületeket: „Ezeket a szervezeteket egy bizonyos összeggel tudjuk támogatni. Az idei évben közel félmillió dinárt utaltunk át. Ezt a pénzt ők használják fel, mivel ők tudják legjobban, hogy egy-egy szervezetnek, egy-egy településen működő önkéntes tűzoltószervezetnek mi az, amire a legnagyobb szüksége van.”

Tomik Nimród hozzátette, idén először a tűzvédelem területén működő civil szervezetek, azaz a tűzoltó egyesületek is pályázhatnak községi eszközökre. Pályázaton összesen 1,8 millió dinárt osztanak ki.

Topolya
tűzoltóság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.