Ugrás a tartalomra

May: Az Egyesült Királyság a meghatározott időben kilép az EU-ból

2019.02.03
11:10
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
A brit miniszterelnök kijelentette: elszántan törekszik arra, hogy a 2016-os népszavazás döntésének megfelelően a kilépés március végéig megtörténjen.

May ezzel gyakorlatilag ellentmondott saját külügyminiszterének, aki a minap az ír-északír határra vonatkozó feltétel miatt felvetette a Brexit halasztásának lehetőségét. Az északír konfliktus újbóli fellángolásának elkerülése végett ugyanis a szigorú ellenőrzés nem állítható vissza az EU és az Egyesült Királyság egyetlen szárazföldi határán. A jelenleg kidolgozott készenléti mechanizmus értelmében az Egyesült Királyság közös vámterület maradna az Európai Unióval. Ezt a brit parlament megsemmisítő többséggel elutasította. A kormányfő a The Sunday Telegraph brit lapban közölt írásában egyenes utalást tett arra is, hogy a készenléti mechanizmus jelenlegi formájának milyen lehetséges alternatíváit tárja a következő napokban Brüsszel elé.

Egyesült Királyság
Európai Unió
Brexit
Theresa May

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.