Ugrás a tartalomra

Elsőbálozók a Pedagógusbálon

2019.02.03
11:23
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
76 érettségiző elsőbálozóval és mintegy 300 résztvevővel rendezték meg szombat este a szabadkai Pedagógusbált.

A már 24 éve rendszeresen megszervezett eseményen a jó zene mellett vacsora és tombola is várta a résztvevőket.

Hagyományosan keringővel indult az elsőbálozók nyitótánca a szombat esti pedagógusbálon. Az érettségizők nagyon jól érezték magukat, hiszen sokuk most először vehetett részt igazi bálon. Szögi Barbara, érettségiző, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Izgalmasnak bizonyul, mert az első bálom. Időben érkeztünk, elkészültünk, volt egy főpróba a szülőknek, akik nem vesznek részt a bálon, majd a bálon résztvevőknek is táncoltunk. Nekem egy nagy élmény volt.”

A szakmai és nem szakmai eszmecsere mellett kitűnő ötlet az érettségizők bevonása bálba, hiszen meg kell mutatni a mai fiataloknak, hogy kulturáltan, túlkapásoktól mentesen is jól érezheti magát az ember - véli Holló Imre, aki az Ivan Sarić Műszaki Középiskolában tanít. „Amióta elsőbálozók is vannak a bálban sok diákom veszi a bátorságot és igazi bálozóként viselkedik. Biztatom is őket, hogy ne csak a kötelezőt táncolják, hanem érezzék jól magukat, ahogyan én is.”

Fontos, hogy a mindennapi munka mellett barátkozásra és szórakozásra is sor kerüljön - mondta el De Negri Ibolya, a bált szervező Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke. „Hagyományosan a Joker együttes szórakoztatja a jelenlévőket. Mintegy 300 vendégünk van, és nagyon örülünk, hogy ennek ilyen szép hagyománya van és létjogosultsága, hiszen nem csak Szabadkáról érkeznek a bálozók. Még Németországból is érkeztek vendégeink.”

Az idei Pedagógusbál sztárvendégei az újvidéki Művészeti Akadémia végzősei voltak, akik zenés alkalmi műsorral készültek az estére.

Pedagógusbál
Szabadka
elsőbálozók

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.