Ugrás a tartalomra

Szándékos gyújtogatás okozhatta a halálos párizsi épülettüzet

2019.02.05
11:06
2024.03.19
08:44
Forrás
Euronews
A tűzvészben legkevesebb 8-an életüket vesztették, 27-en megsebesültek, közülük hatan tűzoltók. Bűncselekményre, szándékos gyújtogatásra gyanakodnak. Egy, az épületben lakó nőt letartóztattak.

A lángok az épület 7. és 8. emeletén csaptak fel éjjel fél 1 körül, és még nem sokkal reggel hat óra előtt is tomboltak. Ezért a tűzoltóság szerint a most ismertnél több áldozat is lehet. A tűzoltóknak körülbelül harminc lakót sikerült kimenteniük a szokatlanul nagy lánggal égő, hevesen tomboló tűzvészből. A kigyulladt lakóház az 1970-es években épült.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

A helyszínre érkező párizsi ügyész szerint az eddig rendelkezésükre álló információk alapján bűncselekményre, szándékos gyújtogatásra gyanakodnak. Egy, az épületben lakó nőt letartóztattak. Nem messze a lángoló épülettől vették őt őrizetbe, még az éjszaka folyamán.

A hatóságok a környéken több tucat utcát lezártak, és kiürítették a szomszédos épületeket is.

Párizs polgármestere együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozói felé. Anne Hidalgo az önkormányzat segítségét ígérte a lakás nélkül maradtaknak, ideiglenes szállást keresnek számukra.

gyújtogatás
Párizs
tűz

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.