Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa történelmi látogatáson vett részt Abu-Dzabiban

2019.02.06
10:55
2024.03.19
08:44
Forrás
index.hu
Ez az első alkalom, hogy a katolikus egyházfő az Arab-félszigetre látogatott. 130 ezer ember előtt tartott szentmisét, amit élőben közvetítettek az arab világban.

A szentatya Mohammed bin Zájed, az Arab Emírségek trónörökösének meghívására érkezett. A kétnapos út fő célja a vallásközi párbeszéd előmozdítása volt.

Ahmad et-Tajjeb szunnita imámmal együtt nyilatkozatot írtak alá, hitet tettek a béke és az együttélés mellett.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

A katolikus egyházfő arra figyelmeztetett, hogy az emberiség jövője forog kockán, ha a különböző vallású emberek nem működnek együtt a béke érdekében, valamint ismét felszólított arra, hogy vessenek véget a jemeni háborúnak.

Abu-Dzabi

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.