Ugrás a tartalomra

A magyarkanizsai parfümkészítő a Pannon Rádióban

2019.02.06
17:13
Forrás
Pannon RTV
Bálint Csaba egyedi parfümöket készít. Munkáit nemzetközi viszonylatban is elismerik. Stábunknak azt mondta, a világban egyre nagyobb igény van az egyedi illatokra.

Már három éve Magyarkanizsán működik a térség ismert parfümmanufaktúrája. A Parfums Balint Bálint Csaba nevéhez kötődik. Párizsi útja alatt Viktória Minya magyar származású parfümőr győzte meg arról, hogy valósítsa meg rég dédelgetett álmát, hogy parfümkészítő mester legyen. Hazatérése után, közel 4 évnyi önfejlesztést és kitartó munkát követően, 2018-ban útjára indította első illatát, Balifleur néven.

A Pannon Rádió a saját műhelyében látogatta meg a mestert, ahol megmutatta a készítés folyamatát és a felhasznált alapanyagokat is. Elmondta azt is, hogy az illatkomponálás igencsak bonyolult folyamat. Legalább 600 illatmintából kell valami egyedit előállítania. Volt már rá eset, hogy 150 illatanyaggal kezdte a kísérletezést, a végére pedig 55 anyag felhasználásával készült el a remekmű. Munkájának mintadarabjait szakértőkhöz, influencerekhez küldi rendszeresen, akik általában pozitív véleményt alkotnak egy-egy illatáról.

Egyértelműen nem tömeges, hanem egyedi parfümök készítését folytatja. Egyébként jellemző trend, hogy a nők és férfiak is inkább a kisebb manufaktúrák minőségibb termékeit keresik, így Bálint Csaba parfümőr illatait is nemcsak határon túlról, hanem a világ szinte összes tájáról keresik. Alkotásaiban kiemelkedő minőségre és egyedi kompozíciókra törekedve a modern parfüm készítés alapjait hangolja össze egy nagy adag kreativitással és a szakma iránti szeretetével, mind a mai napig.

Pannon Rádió
Pannon Presszó
Magyarkanizsa
parfümkészítő
Bálint Csaba

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.