Ugrás a tartalomra

Koszovóról is szó lesz az ENSZ BT ülésén

2019.02.07
11:47
Forrás
Szerbiai RTV, Blic, Tanjug
Ülésezik ma New Yorkban az ENSZ Biztonsági Tanácsa. Több napos vita előzte meg az ülést, majd végül az a döntés született, hogy mégis napirendre tűzik a Koszovóról szóló jelentést.

A helyi idő szerint 15 órakor, közép-európai idő szerint pedig este kilenckor kezdődő ülésen bemutatják az ENSZ Ideiglenes Adminisztrációs Koszovói Misszió munkájáról szóló háromhavi beszámolót. Szerbiát Ivica Dačić külügyminiszter képviseli. A szerb politikum korábbi állásfoglalása szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén Szerbia beszámol majd Pristina provokatív lépéseiről, a szerbiai és boszniai árukra kivetett vámokról, illetve véleményezi a jelenlegi helyzetet. Egészen az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy megtartják-e az ülést, ugyanis Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Németország és Lengyelország is ellenezte az ENSZ Főtitkár koszovói különmegbízottjának beszámolójának napirendre tűzését.

ENSZ Biztonsági Tanácsa

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.