Ugrás a tartalomra

Mi fán terem az Európai Parlament?

2019.02.07
19:26
2019.02.07
20:03
Forrás
Pannon RTV
Deli Andor európai parlamenti képviselő volt a zentai BeeHome Közösségi Ház Közéleti fórumának első vendége.

Az új rendezvény alkalmával a képviselő a zentai középiskolás diákoknak mesélt az Európai Parlament munkájáról.

A Közéleti fórum alkalmával a fiatalok bepillantást nyerhettek az Európai Parlament világába, és az interaktív előadás alkalmával kérdéseiket is feltehették a képviselőnek.

Papp Kinga, tanuló, Egészségügyi Középiskola, Zenta: „Én a politikában nem vagyok annyira otthon, így elég sok új dolgot tudtam meg ma, és tetszett, mert több szemszögből is belátást nyertem a kérdésekre, amiket hallottam, meg a válaszokra.”

Az új rendezvénysorozat azért lett életre hívva, hogy a fiatalok már a középiskolás éveik alatt betekintést nyerhessenek a közéleti, gazdasági és politikai kérdésekbe.

Máriás Endre, szervező, BeeHome Közösségi Ház, Zenta: „Közéleti témákkal szeretnénk foglalkozni ennek a rendezvénysorozatnak a keretében, ez nagyon tág lehetőséget kínál a számunkra. Első körben most arra gondoltunk, hogy a különböző döntéshozatali szervekkel ismertetjük meg a fiatalokat, egészen közelről, tehát közvetlen közelről, mégpedig olyan módon, hogy képviselőket hívunk meg különböző döntéshozatali szervekből, ugye az Európai Parlamentből, utána a Köztársasági Parlamentből, a Tartományi Parlamentből, a Magyar Nemzeti Tanácsból, és így tovább.”

Deli Andor ismeretterjesztő előadása a Mi fán terem az Európai Parlament? témáját járta körül, azzal a céllal, hogy a fiatalok a lehető legtöbbet megtudjanak az Európai Parlamentet és az uniós csatlakozást érintő kérdésekről.

Deli Andor, képviselő, Európai Parlament: „Nagyon örülök ezeknek a lehetőségeknek, hogy beszélhetek, találkozhatok fiatalokkal, talán még nem vagyok túl öreg jómagam sem a negyven pár évemmel. Azt gondolom, hogy mindig lehet, nemcsak mi taníthatunk, adhatunk át tapasztalatokat, hanem ugyanígy a fiatalok is a kérdés-felelek részből sok mindent le tud szűrni, sok mindent magunk is más szemmel, fiatalosabb szemmel tudunk látni, és esetleg olyan megvilágítást kaphatnak a dolgok, amik utána nekünk is hasznosak lehetnek a munkák során.”

A Közéleti fórum legfőképp a fiatalokat célozza meg az előadás sorozataival, így a jövőben még több hasonló témát járhatnak körbe az érdeklődők a meghívott vendégekkel.

Deli Andor
BeeHome
Zenta
Máriás Endre

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.