Ugrás a tartalomra

Dačić: Tiltakozó jegyzéket nyújt be Szerbia Horvátországnak

2019.02.10
11:35
2024.03.19
08:34
Forrás
Szerbiai RTV
Követelik a horvát illetékesektől a szerb vízilabdázók támadóinak előkerítését és a megfelelő büntetést.

Ivica Dačić szerb külügyminiszter a Szerbiai RTV-nek kijelentette: „Mi már elkészítettük a tiltakozó jegyzéket, és átnyújtjuk majd Horvátországnak az incidens miatt. Sajnos, ez az eredménye a szerbellenes kampánynak, amely folyik, és a társadalomban uralkodó hangulat miatt szükséges ez. Természetesen kérni fogjuk, hogy pontosan derítsék ki, kik a tettesek, és ítéljék is el őket. De ennél jobban aggaszt minket a hangulat. El kell mondjam, hogy büszke vagyok arra, hogy Szerbiában ilyen nem történhetne meg és nem is történik, annak ellenére, hogy Horvátországgal bizonyos kérdésekben nem egyezünk. Ezért azoknak a felelőssége az, akik hatalmon vannak, hogy olyan hangulatot teremtsenek, amely nem fogja ösztönözni az ilyen soviniszta, sőt végső esetben anticivilizációs cselekedeteket.”

 

Ivica Dačić
tiltakozó jegyzék
Horvátország

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.