Ugrás a tartalomra

Egy niši rendőrtiszt is meghalt az influenza szövődményeiben

2019.02.10
14:38
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV, Blic
A városban ő hatodik, Szerbiában pedig a tizennyolcadik személy, aki a mostani idényben az influenza szövődményeibe halt bele.

Újabb halálos áldozata van az influenzának Szerbiában. Egy 43 éves niši rendőrtiszt halt meg. A Blic értesülései szerint az illetőt 10 nappal ezelőtt súlyos állapotban szállították kórházba, ahol lélegeztetőgépre kellett kapcsolni, de az orvosok erőfeszítései ellenére meghalt. A niši klinikán jelenleg 38 személyt kezelnek influenzaszerű tünetekkel, 11-en lélegeztetőgépre vannak kapcsolva.

Vajdaságban egyelőre nincs komolyabb probléma, több kórházban azonban látogatási tilalom van érvényben. Dr. Nebojša Bohucki, a szabadkai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakembere a Pannon RTV Közügyek műsorfolyamában korábban elmondta, hogy a vírus megállításának egyik módja a védőoltások rendszeres felvétele.

Dr. Nebojša Bohucki, járványügyi szakember, Közegészségügyi Intézet, Szabadka: „Az influenzát bárki elkaphatja, de a szövődménye, hogy lesz vagy nem lesz, attól függ: ha valaki idősebb mint 65 éves, vagy fiatalabb, de van krónikus betegsége - mondjuk cukorbetegség - neki mindig súlyosabb lesz a klinikai lefolyása. Legjobb lenne, ha mindenki felvenné a védőoltást.”

influenza
Niš
áldozat
védőoltás

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.