Ugrás a tartalomra

A Szövetség Szerbiáért bojkottálja a parlamenti üléseket

2019.02.11
18:36
2024.03.19
08:44
Forrás
MTI
A szerb parlament üléseinek bojkottját jelentette be a Szövetség Szerbiáért elnevezésű ellenzéki tömörülés. A szerbiai képviselőház ma kezdődött ülésén már nem is vettek részt az ellenzéki képviselők.

Közleményük szerint mindaddig bojkottálják az üléseket, amíg az Egy az ötmillióból jelmondatú tüntetéseken elhangzott követelések nem teljesülnek.

A mintegy 30 ellenzéki pártból és szervezetből álló 250 fős parlamentben körülbelül ötven képviselővel rendelkező Szövetség Szerbiáért elnevezésű tömörülés szerint Aleksandar Vučić államfő már autokratikus eszközökkel irányítja az országot, pártja pedig korrupt, és a kormányzatéval ellentétes minden gondolatot elnyomna.

Szövetség Szerbiáért
parlament
bojkott

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.