Ugrás a tartalomra

A legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést a csalók ellen

2019.02.11
19:50
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Csalók, szélhámosok járták a napokban a szabadkai Zorka Helyi Közösséget. Nágel János ügyvéd szerint ilyen esetben legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést az ismeretlen elkövetők ellen.

Egy középkorú férfi és egy középkorú nő különféle ürügyekkel próbáltak pénzt kicsalni a helyiektől, és voltak, akik fizettek is nekik. A csalók hivatalos, pecséttel ellátott azonosító igazolvány felmutatása nélkül a helyi közösség nevében gyűjtenek adományokat. Az illetékesek felhívják a figyelmet, hogy ilyen esetekben kérjék a hivatalos, pecséttel ellátott azonosító igazolványt, vagy a csalót azonnal jelentsék fel a rendőrségen.

A Pannon Televízió híradása óta több személy is jelentkezett, hogy megkárosították. A Közügyekben arról beszélt Nágel János ügyvéd, hogy ilyen esetben legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést az ismeretlen elkövetők ellen: „Azt is kell tudni, hogy a kis értékű csalás esetében az ügyészség nem üldözi hivatalból a tetteseket. Ez sajnos azt jelentené, hogy ilyen esetekben magánvád alapján történhetne meg a bűnüldözés, az pedig azt jelenti, hogy a polgárnak saját magának kellene összeállítani a vádiratot, saját magának kellene azt képviselni, vagy valakit angazsálni és viselni ennek a költségeit. Itt, ha összevetjük a lehetséges költségeket meg a komplikációkat, akkor én azt mondanám, hogy ebben az esetben külön-külön a károsult polgárok részéről nem érdemes, nem kifizetődő bűnvádi eljárásba bocsátkozni. Én azt mondanám, hogy a helyi közösség szintjén gyűjtsék össze ezeknek a polgároknak az adatait, az aláírását és utána egységesen a helyi közösség az ő nevükben adjon be egy büntető feljelentést az illetékes szabadkai rendőrségen vagy az ügyészségen.”

Zorka HK
csalók
Szabadka

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.