Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Megmarad az óbecsei iskola

2019.02.14
09:06
2019.02.14
17:12
Forrás
Pannon RTV, Vajdasági RTV
A VMSZ elnöke azt üzente az óbecseieknek, hogy megnyugodhatnak, megmarad az iskola, az elmúlt napokban folytatott háttértárgyalások ugyanis sikeresnek bizonyulnak.

A Vajdasági Magyar Szövetség megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ne zárják be az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolát - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Pásztor István. Jelenleg is dolgoznak a megoldáson. Az iskolának meg kell maradnia - szögezte le a VMSZ elnöke. A községi iskolahálózat kialakításával megbízott munkacsoport szerint azért kellene bezárni az iskolát, mert a minimumként meghatározott 480 helyett 253 diákja van. A helyiek aláírásgyűjtésbe kezdtek az iskola védelmében, egy hét alatt több mint 6 ezren támogatták a petíciót. Pásztor István szerint az, hogy összefogtak a polgárok, csak alátámasztja a Vajdasági Magyar Szövetség álláspontját, a párt ugyanis azt képviseli, amit az óbecsei magyar emberek is fontosnak tartanak.


Pásztor István, elnök, VMSZ: „Nekünk az a meggyőződésünk, hogy ennek az iskolának meg kell maradnia, mert annak a becsei magyar kis közösségnek a részét képezi, amelyik ott, a templom körül kialakult. Ugyanakkor meggyőződésünk szerint az iskola léte kielégíti azokat a feltételeket, amelyek előírásra kerültek. Lehet, hogy ebben a pillanatban nincs kellő számú gyerek, de van kellő számú osztály, illetve a két meglévő iskola között, vagy a legközelebbi iskolához több mint két kilométer van.”

Óbecse
iskola
Pásztor István

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.