Ugrás a tartalomra

Március 15-ig várják a jelöléseket a Stádium-díjra

2019.02.14
14:59
2019.02.18
22:46
Forrás
Gróf Széchenyi Család Alapítvány
Felhívás a Kárpát-medencében élő magyar középiskolák részére

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a múlt évben a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium-díjat. A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

A díj adományozására a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diáksága tehet javaslatot oly módon, hogy minden év január 1-től a márciusi ifjak emlékét felidéző Nemzeti Ünnepünkig (március 15-ig) a díjazottakra az illetékes diákönkormányzatnál, vagy az iskola vezetőségénél írásban jelölteket állíthat. Az iskolák az írásbeli jelöléseket legkésőbb március 25-ig megküldhetik a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának.

Arra kérjük tehát a középiskolák tanulóit, hogy arra a személyre, akiről úgy gondolják, hogy akár közéleti, akár tudományos, vagy a művészeti munkássága Széchenyi István szelleméhez méltó, s megítélésük alapján a Stádium-díjra érdemes lehet, tegyenek írásbeli javaslatot.

Jelöltté csak az válhat, akire az összesítések alapján legalább 100 diák írásbeli javaslatot tett.


Az érvényes jelöltek listáját – a beérkezett jelölések alapján – a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriuma az Alapítvány honlapján és Facebook-os oldalán legkésőbb április 1-én kategóriánként közzéteszi. Ezt követően a diákságnak lehetősége van a jelölteket bemutatni és népszerűsíteni, melyhez a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap konferenciák és interaktív játékok szervezésével, publikációk közlésével és más hasonló módon segítséget ad.

A díjról a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diáksága szavaz minden év szeptember 21-én (Széchenyi István születésnapján), oly módon hogy a közjegyző által is ellenőrizhető elektronikus program az Alapítvány honlapján az erre a célra kialakított oldalon a szavazás napján megjelenik, s a diákok az iskoláknak megküldött regisztrációs technika segítségével - nevük titokban tarthatóságával - szavazatukat az Alapítvány honlapján a három kategóriában leadhatják.

Kérjük az iskolákat, hogy a Stádium-díjjal kapcsolatos programok minél szélesebb körű megvalósulása érdekében jelöljenek ki egy kapcsolattartót, aki az Alapítvány stadium@szechenyicsalad.hu levelezési címen jelzi az iskola részvételi szándékát. A pályázattal kapcsolatos információkat a www.szechenyicsalad.hu honlapon megtalálhatják.

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.