Ugrás a tartalomra

Kitüntetések az államiság napján

2019.02.15
10:54
2019.02.15
17:47
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Mintegy hatvan kitüntetést osztott ki Aleksandar Vučić köztársasági elnök az államiság napja alkalmából.

Az elismeréseket magánszemélyek, intézmények, valamint kulturális, egészségügyi, gazdasági, tudományos és sportegyesületek vehették át. A díjazottak között külföldiek is vannak, köztük Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök. Boriszov elmondta, hogy a kitüntetést minden bolgár nevében vette át, akik uniós elnöklésük során komoly erőfeszítéseket tettek, hogy Szerbia mihamarabb az unió tagja lehessen.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Aleksandar Vučić kijelentette, társadalmunk és államunk előtt, akárcsak 215 évvel ezelőtt, ma is nagy kihívások állnak, a központi értékek pedig most is a szabadság, a béke, az egyenlőség és a Szerbia iránt érzett szeretet.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Tisztelt kitüntetettek, önök munkájukkal, önzetlenségükkel, energiájukkal és áldozatvállalásukkal mérhetetlenül hozzájárultak ahhoz, hogy Szerbia elkötelezett maradjon értékei mellett, hogy jobb legyen, sikeresebb, boldogabb és modernebb. Éppen emiatt a Szerb Köztársaság lakóinak nevében ma átadom önöknek ezeket a kitüntetéseket. Külön szeretnék köszönetet mondani a külföldi kitüntetetteknek, akik Szerbia hírnevét vitték bőven a határain túlra. Ezzel megerősítették, hogy ugyanazok a célok vannak előttünk a kultúrával és az értékekkel kapcsolatban.”

Aleksandar Vučić
Bojko Boriszov

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.