Ugrás a tartalomra

Elűzték a telet Zentán

2019.02.15
14:19
2020.02.29
09:49
Forrás
Pannon RTV
Télűző farsangi mulatságot tartottak Zentán a Kertek Helyi Közösségben. A rendezvényen jelmezbe öltözött gyerekek űzték a telet énekelve és kántálva.

A mulatság részeként lovaskocsival járták az utcákat, és a hagyományokhoz híven farsangi farönköt húztak maguk után.

A rendezvényen közel 200 gyerek öltözött be jelmezekbe, és élvezhették a farsangi hangulatot. Báló Vivien egy kalózlány bőrébe bújt: „Sokat táncolunk, meg bemutathatjuk a jelmezünket.”

A mulatság részeként a gyerekek lovaskocsira ülve űzhették el a telet, a gyereksereg erősebbik része pedig a hagyományokhoz híven farönköt húzva maguk után hívta a tavaszt.

Kiss Noémi és Kiss Rozália, Zenta: „Úgy gondolom, hogy nekünk szülőknek kötelességünk megmutatni, hogy milyen hagyományaink vannak, milyen szokásaink vannak, és ha a gyerekek így nőnek fel, akkor neki ez teljesen természetes lesz, hogy majd ők is az ő gyerekeiknek ezt majd továbbadják.”

A szervezők közel ezer fánkot sütöttek le a gyermekeknek, és meleg teával várták őket a kocsikázás után.

Ceglédi Ida, elnök, Kertek Helyi Közösség Kultúrbizottsága, Zenta: „Régi hagyomány, hogy elűzzük a telet, és nagyon szeretnénk, hogy most már vége legyen, ezért is szervezzük meg minden évben, és nagyon nagy sikere van. Minden évben többen-többen jönnek.”

A program lezárásaként a gyerekek elfogyaszthatták a jól megérdemelt fánkot, és egy utolsó nagy tánccal búcsúztatták el egymást és a telet.

Kertek Helyi Közösség
farsang
Zenta

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.