Ugrás a tartalomra

Vajdaságban bőven van utánpótlása a népzenei kultúrának

2019.02.17
19:23
2019.02.18
10:29
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság szinte minden tájáról érkeztek fiatal népzenészek a Dúr-Moll elnevezésű gálaműsorra, amelyet a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat - Vajdaság közösen szervezett.

A hajdújárási Kultúrotthon megtelt az érdeklődőkkel és az ifjú muzsikusokkal. A résztvevők leginkább vonós hangszeren mutatták meg tehetségüket, először közösen majd a gálaműsor folyamán csoportosan is. Vajdaságban bőven van utánpótlása a népzenei, népi hangszeres zenekultúrának, és a fiatalok számára vonzó ennek a hagyománynak ápolása, továbbörökítése - mondta Juhász Gyula szervező.

Juhász Gyula, szervező, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság: „Elég nagy falat így, hogy ők maguk megérzik ennek a súlyát, hogy egy óra hosszú műsort csak gyerekek népzenével töltsenek meg, és ez most nem egy vetélkedő, hanem ez egy találkozó, ami szerintünk egy igazán szép momentum.”

Vajdaság
Hajdújárás
Dúr-Moll
Juhász Gyula

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.