Ugrás a tartalomra

Plágium miatt kizárták A Dal 2019 egyik döntősét

2019.02.18
22:00
2024.03.19
08:44
Forrás
hirado.hu
Petruska dalával kapcsolatban beigazolódott a gyanú, és kizárták a versenyből. Helyette Oláh Gergő versenyezhet a fináléban.

Fekete Gyulától, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettesétől és nemzetközi tekintélyű szakértőjétől érkezett szakmai állásfoglalás Petruska dalával kapcsolatban. Eszerint a két dal hangneme, tempója, hangszerelése, harmónia struktúrája, jellemző basszusmenete, dallamkezelése ugyanaz. A Vampire Weekend dalának a nagyon karakterisztikus refrénje is visszaköszön a Petruska-dalban, amitől az egész Help Me Out of Here dal karaktere és hangulata megegyezik a White Sky-éval.

A verseny elején a produkciók által aláírt jogi nyilatkozat lehetőséget biztosítana az MTVA-nak a tetemes kötbér azonnali érvényesítésére Petruskával szemben, de a vállalat vezetése úgy döntött, a kizárással az ügyet lezártnak tekinti.

plágium

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.