Ugrás a tartalomra

Földterületet kap Kisbajmokon a Boysen kipufogógyártó cég

2019.02.19
16:22
2019.02.19
17:20
Forrás
Pannon RTV
10 hektárnyi földterületet kap a kisbajmoki Vámszabad Övezetben a németországi Boysen kipufogógyártó cég.

Erről is döntöttek a szabadkai Városi Tanács mai ülésén. A céggel tavaly együttműködési megállapodást írt alá Szabadka, idén pedig el is fogadták az ezzel kapcsolatos tanulmányt. A német Boysen cég azzal a feltétellel kap telephelye létesítésére ingyenes és bérmentes földterületet, hogy a következő öt évben 65 millió eurót fordítson beruházásra, és legalább 500 munkást foglalkoztasson.

Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott városi tanácstag, Szabadka: „A tavalyi év közepén együttműködési megállapodást írt alá Szabadka Város és a Boysen cég arról, hogy telephelyet fog kialakítani a kisbajmoki vámszabad övezetben. Erre tavaly került sor, az idén pedig kidolgoztuk ezt a tanulmányt, amelyet a mai Városi Tanácson elfogadtunk. Ezt továbbítjuk majd a szerb kormánynak, azért, hogy ezt az állami földet ingyen és bérmentve odaadja a Boysen cégnek.”

Kisbajmok
Boysen
Újhelyi Ákos

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.