Ugrás a tartalomra

Donald Trump megkezdi a "Csillagok háborúját"

2019.02.20
10:14
Forrás
MTI
Amerika ellenségei már a világűrben vannak - jelentette ki Donald Trump, mielőtt aláírta a Pentagonnak címzett rendeletét az űrhadviselés kapcsán.

Az amerikai elnök hozzátette: a kormányzat számára az űrhaderő felállítása nemzetbiztonsági kérdés. Az elnök szerint az űrrendszer nemcsak védelemre, hanem támadásra is alkalmas lesz. Ennek egyik módja a támadásokkal szemben ellenállóbb műholdak építése, vagy a műholdakat többször felhasználható hordozórakéták alkalmazása. Emellett megelőző lépés lehet az ellenséges műholdpusztító fegyverek megsemmisítése, még mielőtt azok eljutnának a céljukhoz. Az eszközök egyben alkalmasak lesznek a veszélyes űrszemét megtisztítására is. Katonai szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy e kapacitások kifejlesztése egyúttal elrettentő hatású lehet egy világűrbeli háború megindításával szemben.

Donald Trump
űrhaderő

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.