Ugrás a tartalomra

Kevesebben mennek el Szerbiából

2019.02.22
22:08
Forrás
021.rs
Mérséklődött az elvándorlás - mondja a demográfiáért felelős szerb tárca nélküli miniszter. Slavica Đukić Dejanović szerint minimálisan ugyan, de javultak a mutatók.

Rámutatott, egyre többen döntenek Szerbiában úgy, hogy három gyereket vállalnak, és egyre kevesebben maradnak egynél. Hozzátette: a népesség növekedését célzó intézkedéseknek legalább 10 évre van szükségük ahhoz, hogy eredményt hozzanak. Szerbiát egyébként évente hivatalosan 15-16 ezer ember hagyja el, de reálisan 40 ezer fölött is lehet a szám. Egy nemrégiben készült kutatás rámutat, hogy az ország lakosságának 22 százaléka szeretne külföldre költözni, a fő motivációt pedig a magasabb életszínvonal és fizetés jelenti.

elvándorlás

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.