Ugrás a tartalomra

25 éves a Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület

2019.02.23
12:36
2019.02.23
20:42
Forrás
Pannon RTV
A szervezet az elmúlt negyed évszázadban a térség meghatározó jelentőségű tényezőjévé vált.

A rendezvény kezdetén a Vadvirág Hagyományápoló Kör tagjai adtak alkalmi műsort, majd a köszöntő után Balázs Géza egyetemi tanár méltatta az egyesület több évtizedes munkáját. „Ha lesznek olyan elhivatott emberek, mint most, akkor lesznek nyelvművelő napok is. A nyelvművelés egy kulturális tevékenység, és több mint a nyelvről való gondoskodás. A nyelvművelő napok egy közösségi rendezvény, ugyanis a nyelv nagyon jó eszköz arra, hogy összetartsa a közösségeket.”

Az eseményen bemutatták Hódi Éva A nyelvi hadszíntér című könyvét, amely a Széchenyi IStván Stratégiakutató Társaság kiadásában jelent meg 2018 decemberében. Hódi Éva, elnök, Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület: „Nyelvészeti témájú a könyv, és azokat a gondolatokat és az elképzeléseket tartalmazza, amelyek tükrözik az egyesületünk céljait, valamint a személyes meggyőződésemet és rálátásomat a világra, de a mai nyelvben végbe menő nyelvi folyamatokat is elemzi.”

Az eseményen az egyesület jubileumát és az anyanyelv nemzetközi napját is ünnepelték egyben.

Szarvas Gábor Nyelvművelő egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.