Ugrás a tartalomra

Évente 300 orvos hagyja el Szerbiát

2019.02.23
14:15
Forrás
Szerbiai RTV
Milan Dinić, a Szerbiai Orvosi Kamara igazgatója elmondta, pontos információkkal nem rendelkeznek a távozók számát illetően, de éves szinten több száz szakember távozik.

Ezt a számot a kamara által kiadott tanúsítványok alapján határozták meg. Ezekre a külföldi munkavállalás miatt van szükség, évente 700 ilyet állítanak ki, azonban több esetben csak időszakos, hétvégi munkavállalás céljából kérik az orvosok - magyarázta az igazgató. Hozzátette, még nem kritikus a helyzet az országban, azonban egy esetleges uniós csatlakozás esetén újabb munkaerő-kivándorlásra van kilátás, így időben kell olyan intézkedéseket bevezetni, amelyek Szerbiában tartják az orvosokat - szögezte le Dinić.

orvosok
elvándorlás

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.