Ugrás a tartalomra

Hogyan lehet átalakítani egy gyengén teljesítő iskolát minőségi oktatási intézménnyé?

2019.02.23
15:57
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
Az iskolafejlesztés és az intézményi együttműködés volt a központi témája az idei Közoktatási Konferenciának.

A találkozót 12. alkalommal rendezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete Szabadkán. Az előadásokat idén is neves magyarországi előadók tartották.

Hogyan lehet átalakítani egy gyengén teljesítő iskolát minőségi oktatási intézménnyé? - a kérdésre igyekezett választ adni előadásában Setényi János oktatáskutató. „A nemzetközi kutatások arra mutatnak, hogy döntő szerepe van az iskolavezetők minőségének. Gyenge vagy rossz vezetőkkel nem lehet jó iskolát csinálni, akkor sem, ha jók a pedagóguskollégák. A kollégák egy része jó és lelkiismeretesen dolgozik, de pár év alatt lelkileg kiégnek, tehát a vezetők minősége nagyon fontos kérdés.”

Minden év februárjában rendezi meg Közoktatási Konferenciáját az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete. Fontosnak tartják, hogy színvonalas szakmai feltöltődésben legyen része a tanároknak. De Negri Ibolya, elnök, Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Arról szól, hogy iskoláinkat hogyan kell fejleszteni. Ebben nagyon fontos szerep jut a családra, a tanárra és a diákra. A hármas együttműködés fontos, ezekre utalnak az előadások is. Új szemléleteket és ismereteket hallanak pedagógusaink a konferencián. Valójában témákat fogunk hallani, amelyekről el lehet gondolkodni és be kell építeni a saját munkánkba.”

Mintegy 230 résztvevő érkezett a konferenciára.

oktatás
fejlesztés
közoktatási konferencia
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.