Ugrás a tartalomra

Pápai Joci képviseli Magyarországot májusban az Eurovíziós Dalfesztiválon

2019.02.24
10:32
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
Az én apám című szám nyerte A Dal 2019 című showműsort szombaton Budapesten.

Pápai Joci az első előadó, akinek kétszer sikerült megnyernie a válogatót, hiszen 2017-ben Origo című dalával már győzött és képviselte az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol nyolcadik lett.

A szombati döntőbe 8 versenyző jutott, akik közül négyet a zsűri pontjai alapján választottak ki. Ebből a négy versenyzőből viszont már csak a közönségen múlt, hogy ki nyeri meg a viadalt. A 16 éves Nagy Bogi Holnap című szívbemarkoló dalával is a legjobb négy közé került.

Nagy Bogi, énekesnő: „Az biztos, hogy egyáltalán nem vagyok csalódott, és nagyon boldog vagyok, hogy idáig eljuthattam, aztán dolgozunk tovább. Állítólag a jövő héten felvesszük a következő dalt, aztán lesz, ahogy lesz.”

Vavra Bence, énekes: „Jólesett. Eszméletlen jólesett, hogy a zsűri bizalmat szavazott nekem. Magyarországon tényleg a szakma nagyjai egytől-egyig. Both Miklós, Artisjus-díjas, de mindenki nagyon sokat lerakott az asztalra, amiért nagyon sokat kell dolgozni. Az ő szájukból különösen jólesett hallani, és nagyon szépen köszönöm, hogy bizalmat szavaztak.”

Pápai Joci könnyeivel küszködött, amikor megtudta, hogy ismét ő képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A verseny után hálás köszönetet mondott mindenkinek.

Pápai Joci, győztes, A Dal 2019: „Nagyon bízom benne, hogy magamba szívtam az elmúlt időszakban olyan dolgokat, amelyekkel most nem kell ismerkednem, de azért ez nagyon nagy falat minden tekintetben. Hálás vagyok a sorsnak, hogy megélhetem másodszor is!”

Pápai Joci május 14-én lép színpadra Tel-Avivban az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében. Mivel a szerb versenyző is ekkor áll rajthoz, ezért Joci vajdasági szurkolói ismét tudják telefonos szavazatukkal támogatni az énekest.

A Pápai Jocival és A Dal 2019 döntőjében készült exkluzív interjúkat teljes egészében a Pannon Presszó holnapi adásában sugározzuk az FM 91.5 MHz-en.

Pápai Joci
Eurovíziós Dalfesztivál

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.