Ugrás a tartalomra

Megjelent az első bunyevác szótár

2019.02.24
10:36
2019.02.24
14:35
Forrás
bunjevci.net
Az első Bunyevác Nemzeti Tanács alapítását ünnepelték pénteken a szabadkai Városháza Kék termében. Az ünnepi ülésen többek között bemutatták a bácskai bunyevácok első szótárát.

A bácskai bunyevácok első szótárát az újvidéki Szerb Matica adta ki. A szabadkai Városháza Kék termében tartott ünnepi ülésen továbbá bemutatták a Bunyevác Nemzeti Tanács gondozásában megjelent első bunyevác nyelvtani és helyesírási kézikönyvet is. Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke örömét fejezte ki, hogy nemzeti kisebbségük tájnyelvét idén már a nyelvek rangjába emelték Szerbiában, valamint hogy a középiskolákban is tanulható lesz mint választott tantárgy. Az ünnepi ülésen jelen volt Vicsek Annamária szerb oktatási államtitkár, a tartományi oktatási titkárság illetékesei, valamint Bogdan Laban, Szabadka polgármestere is.

bunyevác
szótár
nyelv

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.