Ugrás a tartalomra

Nőtt a foglalkoztatottság Magyarországon

2019.02.27
10:22
Forrás
MTI
Tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma Magyarországon 2018 novembere és 2019 januárja között a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

Ebben az időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 481 ezer volt, 45 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 80 ezerrel, a külföldi telephelyen dolgozóké 12 ezerrel nőtt, ugyanakkor a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 47 ezerrel kevesebb lett. A 15-24 éves fiatalok foglalkoztatottsága lényegében nem változott, a 25-54 éves népességben a foglalkoztatottak száma 24 ezerrel emelkedett. Az idősebb korosztályban a foglalkoztatási ráta 55,6 százalékra nőtt.

foglalkoztatottság

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.