Ugrás a tartalomra

Támogatják a rászorulókat Temerinben

2019.02.27
14:51
2019.02.27
17:57
Forrás
Pannon RTV
Több mint 100 rászorulót támogat állandó jelleggel a temerini szociális központ.

Emellett községi szinten működik az idősgondozós, az inklúzió részeként pedig a rászoruló gyerekek számára személyi kísérőket is biztosítanak. A településnek azonban nagy szüksége lenne öregek otthonára – hangzott el ma azon a látogatáson, amelyen Zoran Đorđević szociálispolitikai miniszter megtekintette a hátrányos helyzetű gyerekek nappali központját is.

Jól felszerelt játszótér és gyakorlótermek fogadják nap mint nap a hátrányos helyzetű gyerekeket a temerini Nappali Központban. Magyar Viktor számára szinte nélkülözhetetlenek azok a feltételek, amelyekkel az intézmény rendelkezik. A 16 éves fiú ugyanis izomsorvadással született.

Magyar Viktor, Temerin: „Számomra elég sokat jelent, mivel ide tornázni szoktam jönni, és az sokat segít. Most nincs olyan nagy nehézségem, csak annyi, hogy fájdalmaim vannak.”

Télen nehezen jutnak el a központig a gyerekek, így nagy szükség lenne egy megfelelően kialakított járműre. Az intézményt ugyanis napi szinten mintegy 15 gyerek látogatja, a különböző foglalkozásokon pedig csaknem százan vesznek részt.

Jasna Alić, igazgató, Szociális Központ, Temerin: „A szakembereink törekvése példaértékű. A pedagógusok, a pszichológusok, a logopédusok, a fizikoterapeuták és az óvónők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekeket felkészítsék az életre és az önálló munkára.”

A szerb szociálpolitikai minisztérium idén 4 milliárd dinárt különített el az átképesítések támogatására. 550 millió dinárt a hátrányos helyzetűek képzésére fordítanak.

Zoran Đorđević, szociálpolitikai miniszter, Szerbia: „A községi vezetés pályázni fog a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál, és így az itt megismert fiatalok mellett minden más hátrányos helyzetű személynek biztosítani tudjuk Temerinben, hogy olyan munkahelyeken helyezkedjenek el, amely számukra alkalmas.”

A miniszter ígéretet tett arra is, hogy a Nappali Központ számára beszerzik a megfelelő járművet. Teljesítik a gyerekek kérését is, akik állami költségen fogják életükben először látni a tengerpartot.

Temerin
Zoran Đorđević
Szociális Központ

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.