Ugrás a tartalomra

Kiképzésre hívják a tartalékosokat Szerbiában

2019.02.28
16:15
2024.03.19
08:44
Forrás
Vajdaság MA
Szerbia egész területén tartalékos kiképzésen kell részt venniük azoknak a polgároknak, akik nem teljesítettek sorkatonai szolgálatot - írja a Blic.

Jelenleg kiképzést tartanak Vranjéban. A vonatkozó törvény szerint minden személyt, aki betöltötte a 30. életévét, a tartalékos egységekbe sorolják függetlenül attól, hogy letöltötte-e a katonai szolgálatot vagy sem. Katonakötelesnek számít mindenki, aki nem töltötte be a 65. életévét. A tartalékosokról szóló új rendeletet azután vezették be, hogy 2011 óta már nem kötelező a katonai szolgálat.

A kiképzés ideje változó, de átlagosan 15 napig tart.

kiképzés
tartalékos
sorkatonaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.