Ugrás a tartalomra

Jobb lesz az ivóvíz Szabadka külső kerületeiben

2019.02.28
22:59
2019.02.28
23:27
A szabadkai II-es vízgyár megépülésével a Szabadka külső kerületeiben élők is számíthatnak az ivóvíz minőségének javulására, illetve a városi vezetékrendszer bővítésére.

A jelenleg üzemelő egyes vízgyár kapacitása 400 liter/másodperc. Ez a mennyiség a város számára elég lenne, de mivel a vizet gyűrűben vezetik és a telep Szabadka északi részén van, ezért szükséges volt egy kettes, kisebb kapacitású ivóvíztelep kiépítése.

Sugár György, a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat igazgatója Közügyek című műsorunkban elmondta a jövőben az a terv, hogy a most épülő telepet kibővítsék, így az Palics teljes ivóvíz ellátását biztosítaná.

Sugár György
vízhálózat

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.