Ugrás a tartalomra

Könyv jelent meg az 1944-45-ös moholi megtorlásokról

2019.03.02
10:38
2019.03.02
17:46
Forrás
Pannon RTV
Moholon a Közösségi Házban tegnap este bemutatták Baranyi István és Molnár Tibor Mohol 1944-45 című kötetét, amely a budapesti Keskenyúton Alapítvány kiadásában jelent meg 500 példányban.

Bár Moholon 42-ben nem volt razzia, mégis sok ártatlan magyar áldozata volt a ‘44-es megtorlásnak.

Molnár Tibor, főlevéltáros, Zentai Történelmi Levéltár: „Több száz áldozatról tudunk, különböző forrásokból dolgoztunk, egyrészt a beszélt történelem, az emlékezet forrásai, ezeket a forrásokat még az 1990-es években gyűjtötték a szemtanúktól, hiszen ma már közülük nagyon kevesen élnek, illetve levéltári forrásokra támaszkodtunk, elsősorban a holttá nyilvánításokra és a vagyonelkobzási eljárásokra.”

Mohol
könyvbemutató
Molnár Tibor
Baranyi István

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.