Ugrás a tartalomra

Meg kell a búzának érni - Hagyományaink Ünnepe Zentán

2019.03.02
13:27
2019.03.02
17:56
Forrás
Pannon RTV
Csaknem négyszázan léptek fel az idei Hagyományaink Ünnepén Zentán, a Művelődési Házban.

A huszonegyedik alkalommal megszervezett rendezvény keretében az érdeklődők ételkiállítást is megcsodálhattak a Kölyökkuckóban.

Meg kell a búzának érni – ez az idei rendezvény mottója. Az ételkiállításon résztvevő gyerekeknek és felnőtteknek búzából készült finomságokat kellett elkészíteniük.

Tóth Nikoletta, kiállító, Felsőhegy: „Csináltam citromos pitét, mézes pitét, zserbót, tortalapot és diós kosarat.”

A rendezvényre Zentáról, Tornyosról, Bogarasról, Felsőhegyről és Keviből is érkeztek fellépők. Délelőtt a gyermekcsoportok, délután pedig a felnőtt hagyományápoló egyesületek tagjai mutatkoztak be.

Sóti Sára, tag, Ispiláng Gyermektánccsoport, Zenta: „Játékkal kezdünk. Ez ilyen népi kis játékocska. Táncolunk is benne.”

A fellépők szakmai zsűri véleményét is kikérhették a produkciójuk kapcsán. A hagyományápoló csoportok a későbbiek folyamán hasznosíthatják a szakmai tanácsokat.

Baráth Hajnal Anna, főszervező, Hagyományaink Ünnepe, Zenta: „Mindig is az volt ennek a rendezvénynek a jelentősége, hogy éltessük a hagyományokat, illetve hogy segítséget nyújtsunk a gyermekeknek a Szólj, síp, szólj!-ra és a Kőketáncra, a felnőtteknek pedig a Durindó és Gyöngyösbokrétára.”

A zentai Hagyományaink Ünnepe a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű vajdasági magyar regionális rendezvénye.

Hagyományaink Ünnepe
Zenta

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.