Ugrás a tartalomra

Szerbia felkerült a világ legerősebb országainak listájára

2019.03.03
09:50
2024.03.19
08:34
Forrás
Szerbiai RTV, usnews.com
Összesítésben Szerbia a 77. helyre került a 80 országból álló listán.

A világ legnagyobb befolyással rendelkező, legerősebb országai továbbra is az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország és Kína - jelentette meg egy kutatás eredményeit a US News and World Report honlapja.

Nyolcvan államot vizsgáltak meg. Azt figyelték, hogy mely országok szerepelnek legtöbbet a címoldalakon és melyek alakítják leginkább a világgazdaságot. Kilenc szempont szerint kategorizáltak. Az európai országok közül erősség szempontjából az első tízben Németország, az Egyesült Királyság és Franciaország szerepel. Szerbia is felkerült erre a listára, az 52. helyet kapta. A régió országai rosszabbul teljesítettek a kutatás szerint ebben a kategóriában. Románia a 70., Magyarország a 71., Bulgária a 73., Horvátország pedig a 75. 

Összesítésben egyébként Szerbia a 77. helyre került a 80 országból álló listán.

kutatás
rangsor

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.