Ugrás a tartalomra

Különleges színjátszó találkozó volt Ludason

2019.03.03
18:09
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Farsangi Gyermekszínjátszó Találkozót tartottak Ludason. A helyi színjátszók két új darabot mutattak be. A rendezvényre Noszáról, Bácsgyulafalváról és a felvidéki Alistálról is érkeztek fellépők.

A ludasi óvodások az Aranyszőrű bárány történetével szórakoztatták a közönséget.

A szintén helyi Törpsztárszínház pedig egy különleges produkcióval készült. Kőműves Emese, színjátszó, Ludas: „Teljesen meg vannak keverve, mivel nem egy Hófehérke és hét törpe, hanem hét Hófehérke és egy törpe van. Én is az egyik Hófehérke vagyok. Nagyon kényes Hófehérkéket alakítunk.”

A helyi művelődési házba Noszáról, Bácsgyulafalváról és a felvidéki Alistálról is érkeztek vendégek, akik szintén színes előadásokkal készültek a fellépésre. Csizmadia Éva, színjátszó, Alistál, Szlovákia: „A produkciónknak azt a címet adtuk, hogy Magyarnak lenni. Mi is szórvány magyarságnak számítunk Felvidéken. Fontosnak tartjuk, hogy ha magyar nemzetiségűek vagyunk, akkor magyarok is maradjunk. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen magyarok maradjanak.”

A település életében a színjátszás központi szerepet tölt be, ezért nagy hangsúlyt fektetnek az ifjú tehetségek képzésére. Fontos, hogy a fellépők széles közönség előtt bizonyíthassák tudásukat - mondják a szervezők. Vásárhelyi Teréz, elnök, Ludas Matyi Művelődési Egyesület, Ludas: „A felkészülés egy többhónapos folyamat mindkét csoportnál. Volt már bemutató a Napsugaras őszkor, csak akkor nem látta mindenki. Úgy gondoltuk, hogy egy szélesebb közönségnek is érdemes bemutatni. Most farsang van, ami a kötetlen szórakozás ideje.”

Az egyesület elnöke elmondta, a faluban a színjátszó csoport mellett énekcsoport, néptánccsoport és citeracsoport is működik.

farsang
Ludas
Színjátszó Találkozó

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.