Ugrás a tartalomra

Február óta gőzerővel edzenek a zentai kajakosok

2019.03.07
11:47
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Tíz új taggal bővült a zentai Tiszavirág Kajak Klub. A kajakozók február végén kezdték meg az idényt, azóta hetente hat napot edzenek. Ebben az évben is jelentős megmérettetések várnak rájuk.

A szeles és borongós idő sem szegheti a kajakozók sportkedvét. Ha nem szállhatnak vízre, szárazföldi edzést tartanak a klubban.

A tagok a kitartó munkának köszönhetően a közelmúltban az Európa-bajnokságon és a Világbajnokságon is bizonyíthatták rátermettségüket. Barta Éva tizenkét éve tagja a klubnak, és kiemelkedő eredményeket ért el: „Itthon általában országos bajnoki címeket szerzek. Ez feljogosít arra, hogy indulhassak az Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon. Európa-bajnoki döntőm is van, a világbajnokságon a B-döntőt eddig kétszer meg tudtam nyerni, ami tizedik helyet jelent.”

A Tiszavirág Kajak Klub jelenleg több mint ötven tagot számlál. A klubtagok hetente közel húsz órát edzenek, hiszen a tavasz folyamán jelentős megmérettetéseken vesznek részt. Fehér Csaba, vezetőedző, Tiszavirág Kajak Klub, Zenta: „Edzőtáborokon vagyunk már túl, meleg égövi edzőtáborokon. Trebinjeben és Kotorban is tudtunk evezni már az elmúlt hetekben, hónapokban. Itthon pedig folyamatosan készülünk az április közepén megtartandó válogató-versenyre, azaz a Szerbia Kupára, ahol eldől, hogy a felnőtt és korosztályos válogatottba ki tud bekerülni idén.”

A támogatóknak és a felajánlásoknak köszönhetően a Klub olyan eszközökhöz juthatott hozzá, amelyek nagyban segítik az edzést és a felkészülést a versenyekre.

A Tiszavirág Kajak Klub nemrég motorcsónakkal gazdagodott. Így minden a tagok rendelkezésére áll ahhoz, hogy idén is sikeres idényt zárjanak.

Zenta
Tiszavirág Kajak Klub

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.