Ugrás a tartalomra

Nők a 20. században - Előadás a VM4K-ban

2019.03.07
22:27
2019.03.08
16:53
Forrás
Pannon RTV
Tóth Eszter Zsófia történész, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa volt a VM4Köz. Klub vendége.

A nők életmódjának, család- és társadalombéli szerepének megváltozásáról tartott előadást Nők a 20. században címmel Tóth Eszter Zsófia történész, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa.

A VM4Köz. Klub vendége kiemelte, különösen a második világháború után voltak jelentős változások, hiszen például a szavazati jogot is ekkor szerezték meg. A történész jelenleg is a második világháború utáni időszakot kutatja.

Tóth Eszter Zsófia, történész, Veritas Történetkutató Intézet: „Ami nagyon fontos, '68-hoz kötődik a szexuális forradalom. Jelenleg én titkosszolgálati dokumentumokat kutatok, amely nők megfigyeléséről is szól, erről is fogok részletesen beszélni, hogy kik voltak azok, akiket megfigyeltek, és miért tették ezt.”

VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.