Ugrás a tartalomra

Babis: Nem kell olyan európai hadsereg, amely helyettesítené a NATO-erőket

2019.03.10
15:28
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Nem kell olyan európai uniós hadsereg, amely helyettesítené a NATO-erőket - hangsúlyozta Andrej Babis cseh kormányfő vasárnap Varsóban.

A visegrádi négyek NATO-belépésének évfordulója alkalmából a magyar, a lengyel és a szlovák miniszterelnök részvételével rendezett ünnepségen Andrej Babis cseh kormányfő a szövetség előtt álló kihívásokról beszélve megállapította, hogy új követelmények fogalmazódtak meg valamiféle európai hadsereg létrehozására, amely helyettesíthetné a NATO-erőket, amivel nem ért egyet. Hozzátette, nem szeretné, hogy az európai védelmet valamiféle európai titkár irányítsa, és a védelmi lépéseket olyan kaotikus módon koordinálják, mint például az euróövezet esetében. Tervek vannak a hibrid fenyegetésekre, a dezinformációra és a kibervédelemre összpontosító új uniós ügynökségek létrehozására. Babis szerint ezekkel az ügyekkel a NATO-nak kell foglalkoznia, szorosan együttműködve az EU-val.

Andrej Babiš
hadsereg
Európai Unió

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.