Ugrás a tartalomra

Erős hidegfront érte el térségünket

2019.03.11
08:52
2019.03.11
17:43
Forrás
Pannon RTV
Epekedve várjuk a tavaszt. A kellemes, napos, tavaszias időt azonban ismét hideg váltotta fel. Nem kell még elpakolni a télikabátot, az elkövetkező hetek időjárása ugyanis változékony lesz.

Viharos széllel és felhős éggel indult a hét. Úgy tűnik, egy ideig még várnunk kell a tavaszra.

Aki ma tavaszias időjárásra számított, és vékonyan öltözött, az bizonyosan fázott. Hiszen vasárnapról hétfőre a viharos, északnyugati széllel egy újabb hidegfront érte el a térségünket.

A hét elején erősen megnövekszik a felhőzet és több helyen záporok is kialakulhatnak. Helyenként jégdarával kísért zivatarok is lehetnek. A szél azonban mérséklődik.

Szerbia nyugati, központi és délnyugati részén várható a legtöbb csapadék, 10-től 30 liter négyzetméterenként. Akár hó is eshet ezeken a vidékeken.

Kedden már a napsütésé lesz a főszerep, csak időnként növekedhet meg a gomolyfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de ismét megélénkül majd a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 12 fok között alakul.

Az erős hidegfront hatására az arra érzékenyeknél, fejfájás, migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás. A többfelé erős, viharos szélben jelentősen romlik a hő- és komfortérzetünk, valamint ingerlékenyek, nyugtalanok lehetünk.

Vezessünk óvatosan, a viharos széllökések ugyanis csökkenthetik az utakon a menetstabilitást. Az erős fronthatás miatt türelmetlenebbek lehetünk, ezért vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot.

időjárás
hidegfront

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.