Ugrás a tartalomra

Különleges kiállítás nyílt a Zentai Városi Múzeumban

2019.03.12
09:29
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium végzős képzőművészeti tagozatának érettségi munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. Minden diák saját legsikeresebb munkáját tárta a nagyközönség elé.

A kiállított munkák között különféle képzőművészeti technikával készült művek, fotók, tárgyi alkotások és performanszok is vannak. Varga Nikoletta, végzős tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Nagyon szeretem a tervezőgrafikát, szeretek könyveket tervezni vagy plakátokat, ás azon belül is a minimalizmus, amiben legjobban megtaláltam magam.”

A négy év alatt rengeteg olyan egyéni alkotási módszert sajátíthattak el a diákok, amelyeket később, felsőfokú tanulmányaik alatt hasznosíthatnak. Törteli Réka, végzős tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Negyedikben kezdünk el konceptuálisabb dolgokkal foglalkozni, más kaliberű munkákkal kilépni a klasszikus képzőművészeti formákból, és szerintem ott teljesedhetünk ki igazán.”

A kiállítás, amellett, hogy a legjobban sikerült munkákat tárja a nagyközönség elé, szakmai fejlődésüket is szimbolizálja. Gubik Korina, szaktanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Ők már lassan kilépnek ebből az iskolából, és én 19 éves korukban még nem beszélnék egy kifejlett stílusról, de a szenzibilitás mindenkinek megvan, és sokan nagyon komolyan készülnek a felvételikre.”

Immár nyolcadik alkalommal szervezik meg a hagyományos kiállítást. Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Szinte az elmúlt évek folyamán készülnek erre az utolsó, negyedik osztályos érettségi kiállításukra. Ez most nekik egy önálló kiállítás, nem a többi osztállyal évzáró kiállítás, és itt mindannyian sokkal több munkát tudnak bemutatni.”

A tárlatot március 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Zentai Városi Múzeumban.

Zenta
Zentai Városi Múzeum
Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.