Ugrás a tartalomra

Léggömbdarabok pusztítják a világ óceánjainak élővilágát

2019.03.14
08:48
2023.11.02
09:07
Forrás
MTI
A léggömbök jelentik a legveszélyesebb műanyaghulladékot a tengeri madarakra nézve, állapították meg ausztrál kutatók.

Kutatásaik szerint 32-szer nagyobb eséllyel okozza az állatok halálát a léggömbdarabok lenyelése, mint a kemény műanyaghulladékoké. A Tasmaniai Egyetem és az ausztrál kormány tudományos ügynökségének munkatársai különböző fajú, több mint 1700 tengeri madár tetemét vizsgálták meg, és minden harmadik állat gyomrában műanyaghulladékot találtak. A világ óceánjaiba évente több mint hatmillió tonna hulladék kerül, aminek 80 százaléka műanyag. Ez évente egymillió tengeri madár és 100 ezernél is több tengeri emlős halálát okozza.

léggömb
környezetvédelem

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.